Thursday, January 17, 2008

När allting bara funkar

Igår presenterade vi en lanseringskampanj för en kund som är helt galen. (kampanjen alltså, inte kunden.) Galen på ett perfekt, välplannat vis med extremt skruvade karaktärer. Varumärket är helt nytt på den svenska marknaden, så det är vår uppgift att forma exakt vad det ska bli. Mycket ansvar helt enkelt, vilket har gjort det ännu roligare att jobba med det.

Men, det mest otroliga var att kunden tyckte att det var lika fantastiskt som vi. Efter ett par år i reklambranschen har jag blivit lätt cynisk efter att ha sett idé efter idé vingklippas av oroliga produktchefer som ser som sin främsta uppgift att inte göra fel. Men den här kunden är helt enkelt fantastisk. De talade till och med om hur vi ska utnyttja PR-effekten om vissa delar av kampanjen skulle stoppas.

Vi har änu inte fått den skriftliga feedbacken, så jag passar på att vara så här peppad just nu. Innan eventuella överraskningar dyker upp. Och låt mig bara jobba med sådana kunder i framtiden.

Kampanjen kommer ni få se omkring vecka 10. På world wide web. Om ni är riktigt hungriga.

EDIT: Den skriftliga feedbacken var 92% bra. Klart över medel i alla fall.

1 comment:

  1. Bara att gratulera till att hittat en sån kund!

    ReplyDelete

Om mig

My photo
Jag arbetar som planner i Stockholm, äter för mycket och siktar fortfarande på att besöka min hundrade skidort. Förra vintern gick åt till annat.