Monday, March 3, 2008

Axel Bringéus VS Resumé

Nu har det äntligen hänt: Resumé har börjat skumma privata bloggar i jakt på rubriker. Och de har verkligen lyckats den här gången:


Citatet kommer från ett inlägg där Axel ironiserar runt en flygförsening orsakad av franska flygplatsarbetare, och blir taget ur sitt sammanhang ganska märklig. Naturligtvis förstår inte Erik Esbjörnsson alls att det rör sig om någon som helst ironi.

Artikeln går vidare genom att rycka lite citat och målar effektivt upp Axel som nazisthyllande hök. Det hade inte varit någon större fara, om inte arbetsgivaren hade hetat Procter & Gamble. Som naturligtvis har startat en "utredning". Suck.

Jag tycker detta är sjukt trist att höra. Axel är en intressant bloggröst på nätet som har skrivit tonvis med läsvärda inlägg under sin tid på Åkestam bland annat. Och säkerligen är en grym planner också. Att Resumé nu tystar honom med sensationsjournalistik av bästa snitt får bara anses som tragiskt. Bloggen bland dambindor och diskmedel är numera raderad, men jag hoppas att Axel snart är tillbaka. Och att P&G fattar rätt beslut.

Var tveksam till allt som skrivs i Resumé. Mycket tveksam.

EDIT: Läste nu att Axel tidigare har varit mycket kritisk till Resumé på sin blogg. Tex: "På grund av mitt jobbyte har jag inte längre gratistillgång till den vedervärdiga blaskan Resumé." och "Resumé håller lägre journalistisk kvalitet än en elevtidning på Särskolan”. Märkligt sammanträffande.

EDIT 2: Läs den numera sparkade Axels replik på http://blanddambindorochdiskmedel.blogspot.com

Länk till Resumé

Andra bloggar om , ,

4 comments:

 1. "Utredning"... En utredning på P&G går nog jävligt snabbt när det gäller en sån här grej...

  ReplyDelete
 2. "Privata Bloggar"? Så den krävde någon form av inloggning och var inte tillgänglig för precis hela världen då eller?

  "Resumé tystar honom"? De gjorde väl precis motsatsen till att tysta honom - de spred ju hans skrivelser vidare till en betydligt större publik än tidigare.

  ReplyDelete
 3. Det räcker med att skriva något opassande ( ur arbetsgivarens synsätt) på en artikelkommentar för att man kan förlora jobbet, tror c:a 5 pers råkat ut för detta under 2år. Arbetsgivaren äberopar då illojalitet om man tvingas dra ärendet till A.D.

  I detta fall var det en personlig blogg, nu vet jag inte exakt vad som skrevs ( den är raderad), men har denna blogg gjorts utanför arbetstid på en privat dator som inte nyttjat företagets system, har han ett klart case till skadestånd från arbetsgivaren.

  ReplyDelete
 4. Anonymous III: Det låter som någon med blick inifrån, det hade varit intressant att höra mer om andra som har blivit sparkade för liknande synder.

  Anonymous II: Med privat blogg menar jag inte en blogg som är lösenordsskyddad, utan något man skriver i egenskap av privatperson och inte som representant för ett företag.

  Och då handlar frågan om de anställda alltid representerar företaget, eller om det faktiskt finns en gräns och P&G får leva med människorna de anställer. Problemet hade faktiskt inte varit svårare att undvika än att googla sin nya produktchefs namn. Och klicka på första träffen.

  Att sparka Axel på dagen efter en insinuant artikel tycker jag säger mest om P&G.

  ReplyDelete

Om mig

My photo
Jag arbetar som planner i Stockholm, äter för mycket och siktar fortfarande på att besöka min hundrade skidort. Förra vintern gick åt till annat.