Sunday, August 31, 2008

Dumförklarad av Telenor

I torsdags bytte vi telefonoperatör på jobbet. Från gamla hederliga 3 till den norska med den suspekta sexleksakslogotypen.

Bytet gick som en dans, ända till jag fick dagens första mobilsvar. När jag ringde upp för att snabbt kolla av det, nåddes jag av 6 minuters lobotomerad kvinnoröst som förklarade exakt hur ett mobilsvar fungerar.

Visste ni till exempel att människor kan lämna meddelanden till mig när jag inte svarar eller mobilen är avstängd? Och att jag kan ringa upp och lyssna av dem när jag vill? Dessutom kryddat med ytterligare 5 detaljerade minuter om varje upptänklig funktion som finns på Telenors mobilsvar.

Kort information till Telenor: 99% av era kunder är inte nya mobiltelefonanvändare. Ett flertal har dessutom använt ett mobilsvar förut. Det är inte bra att göra alla era nya kunder förbannade första gången de ska lyssna av ett meddelande.

Det var bara det.

Andra bloggar om , ,

Tuesday, August 26, 2008

Friday, August 22, 2008

Gratis reklam till matdistriktet


Visa större karta

I den kulinariska gyttjepölen av holländska drivhustomater, saltvattenuppblåsta kycklingfiléer och härdade fetter, finns det vardagshjältar som vågar satsa på riktig mat. Jag var just inne på Matdistriktet som har öppnat precis bredvid vårt kontor. De kommer att satsa på take-away-lunch, ekologiska grönsaker och kött och svenska delikatesser. Och de har dessutom både smör och mjölk som, hör och häpna, inte kommer från en stor svensk mejerikoncern. Och som första butik i Sverige, Nudo's fantastiska olivolja.

Jag kommer att vara en frekvent besökare, och du borde gå dit du också. Innan Eldorado har tagit över varenda middagsbord i det här landet.

Rådmansgatan 57, vi ses där.

Thursday, August 21, 2008

Grattis MrGreen!

MrGreen var ett hemligt projekt som gjorde "skojiga" hemliga inlägg på olika bloggar för att skapa lite "buzz" i våras. Läs till exempel inlägg här och här. Efter att hela bloggosfären intensivt undrat vad MrGreen egentigen var för något har de nu äntligen lanserats. Och det är inte mindre än....ett nätcasino! Det är ett helt nytt koncept där du kan spela poker, enarmade banditer och andra spel online. Du behöver alltså inte gå ned på Kicki's eller Cosmopol utan kan göra det online, via dataöverföring!

Jag önskar dem ett varmt lycka till.

Mrgreen.com

Wednesday, August 20, 2008

Saker som gör att man får lite, lite ont i magen



Mitt ouppkopplade liv den senaste tiden har gjort att jag såg det här först idag. Amerikanska presidentvalskampanjer är fullkomligt vidriga. Ibland.

Saatchi letar planner

Jag letar efter en ny Junior Planner och jag behöver fler kandidater i inboxen. Tycker du att det är kul att åka till avlägsna platser och konversera med tandläkare eller smygfilma tvåbarnsmammor på ICA? Är du också trött på reklam som avbryter, irriterar och fördummar? Vill du vara med och bestämma hur några av Sveriges största varumärken ska kommunicera och utvecklas? Om du svarar ja, eller har en väldigt bra förklaring till varför du svarar nej på ovanstående frågor, tycker jag att du ska skicka ett mail till es(a)saatchi.se.

Din bakgrund är inte lika viktig som din förmåga att förstå människor.

Vi höres.

Musik

När jag var i Aqua Limones hemstad Göteborg i somras såg jag ett väldigt smart sätt att sälja musik. Weekday sålde band-t-shirts för 300 kronor, där en download ingick i priset. Du får med en skraplott med en kod och kunde gratis ladda ned albumet efter köpet. Trevligt att se att någon faktiskt tänker ett varv extra om musikdistribution och att hitta nya värden för fansen. (Jag har försökt hitta något skrivet om det på nätet utan framgång!)

Apropå musik, så är det enligt rykten så är det inte alls långt kvar till Spotify lämnar betastadiet. Det kan leda till en verkligt intressant upphovsrättslig diskussion i höst när värdet i att "äga" låtar plötsligt försvinner. Jag har haft Spotify i runt ett år nu, och om det förändrar tusentals svenskars musikvanor lika mycket som det förändrat mitt står vi inför ytterligare ett skifte för musikindustrin. Som de förhoppningsvis ska kunna tjäna pengar på den här gången.

Monday, August 18, 2008

Mer tillbaka än någonsin förut

Jag är tillbaka! Efter att ha tagit ett break på två månader från allt vad jobb, storstad, internet och till och med mobiltelefon heter är jag mer sugen att jobba än någonsin. Jag är sugen på briefer, jobbiga kreatörer och konstiga kunder. Och jag tänker vara på jobbet 08.00 varje dag och jogga 5 gånger i veckan. Jag ska köpa en lägenhet och laga alla de där långkoken jag har funderat på ett tag. Ungefär så ambitiös känner jag mig. Sommaren i bilder: (Som vägrar ligga bredvid sin bildtext av någon anledning.)



Havskatten har gjort bra ifrån sig i sommar.



Mexikansk midsommar hos Jacob





Ett bröllop i Paris. Som parisnybörjare är jag numera helt förälskad i staden, fransk mat och deras version av Alvedoncyklarna - Velib'. 1 € om dagen. Fantastiskt.






Kalvö. Vi rökte makrill och slappade.




21.02 och 24 grader varmt.






Och sista veckan blev det lite stadshäng.



Det var min sommar i väldigt korta drag. Jag laddar upp för en bra blogg- och jobbhöst.

Eric

Om mig

My photo
Jag arbetar som planner i Stockholm, äter för mycket och siktar fortfarande på att besöka min hundrade skidort. Förra vintern gick åt till annat.